Stort intresse för fritidshus – ”Hälsingekusten är glödhet just nu”

Efterfrågan på stugor och fritidshus ökar i Hälsingland. En som märkt av det är fastighetsmäklare Åsa Andersson på Mäklartorget i Hudiksvall. De senaste objekten hon lagt ut har lockat många spekulanter till visningarna, sålts på kort tid och till ett betydligt högre pris än utgångspriset.

Efterfrågan på stugor och fritidshus ökar i Hälsingland. En som märkt av det är fastighetsmäklare Åsa Andersson på Mäklartorget i Hudiksvall. 
De senaste objekten hon lagt ut har lockat många spekulanter till visningarna, sålts på kort tid och till ett betydligt högre pris än utgångspriset.

- Intresset för fritidshus i vår region är jättestort, säger Åsa Andersson. De objekt jag lagt ut till försäljning de senaste månaderna har sålts nästan på en gång. Vissa till och med innan vi hunnit ha en ordinarie visning. De senaste objekten jag sålde gick upp mellan 25-34 procent från utgångspris. Hälsingekusten är glödhet just nu!

Ungefär hälften av spekulanterna kommer utifrån. Många från Stockholmstrakten. De allra flesta är på jakt efter ett fritidshus för året-runt-boende, men även enklare sommarstugor efterfrågas.

- De spekulanter jag träffar uppskattar Hälsingekusten och Hudiksvall på grund av de goda kommunikationerna med både E4 och tåg, närheten till både hav och skog, det rika kulturutbudet, möjligheten att spela golf under vår, sommar och höst och åka längdskidor och slalom på vintern. Om det är någon som har ett fritidshus att sälja tycker jag de bör slå till nu. Läget har sällan varit bättre, säger Åsa.

 


Alviksvägen 17, Stensön

 

Laxstigen 3, Långvind


Sjöboden, Gistvallsvägen, Sörfjärden


Fastighetsmäklare Åsa Andersson mellan visningarna i Sörfjärden.

Tillbaka

© Mäklartorget - Åsa Andersson 2019 Personuppgiftspolicy