MÄKLARTORGET SÄLJER BRF STENBERG I HUDIKSVALL

Brf Stenberg är ett unikt projekt som planeras några kilometer utanför Hudiksvall. Området ligger fantastiskt vackert med naturen precis runt knuten, ett stenkast från havet och med Hudiksvalls Golfbana som närmaste granne. Ett riktigt drömboende för den som söker ett exklusivt boende nära havet med cykelavstånd till stan. I juni i år fick Mäklartorget uppdraget att sälja lägenheterna på området.

Brf Stenberg omfattar totalt åtta lägenheter fördelade i ett antal byggnader. Vissa av lägenheterna byggs i redan befintliga byggnader på området och andra byggs i helt nybyggda hus. Känslan blir mer att bo i hus eller parhus än i lägenhet. Det som gör Brf Stenberg unikt, förutom det fantastiska läget, är det genomgående hållbarhetstänket. Visionen är att husen ska finnas kvar lika länge som det första huset på området funnits, i 350 år. Man har därför inte kompromissat, utan gjort val som är bra för klimatet. Både byggnadsmaterial, interiör och tekniska lösningar är valda med stor omsorg. Husen kommer att förses med solceller på taket och solfångare på marken då målet är att bli långsiktigt självförsörjande på energi. För att utveckla den nya och helt unika energilösningen samarbetar Brf Stenberg med KTH.

- Det är ett fantastiskt område och jag är både glad och stolt över förtroendet att få sälja, säger Åsa Andersson på Mäklartorget. Jag blev kontaktad av Klas Boman som utvecklar och äger området redan för två år sedan men då hade jag inte möjlighet att ta uppdraget, det känns därför roligt att vara igång nu.

När Åsa fick uppdraget i juni i år var två objekt redan tingade. Hon började med att kontakta de personer som visat intresse för området redan från början för att se om någon av de var intresserade och fick napp direkt. På bara två månader har Åsa sålt två lägenheter och en tredje är på gång. Går den affären igenom kvarstår endast två objekt.

- Lägenheterna i Brf Stenberg är attraktiva på många olika sätt. Läget, designen, de gedigna materialvalen. Även hållbarhetsaspekten tilltalar många av spekulanterna, säger Åsa Andersson. Det som gör det här uppdraget speciellt är att det inte finns något liknande i hela Hudiksvall. Det triggar mig!

Månadskostnaden är låg jämfört med andra nybyggnationer. I Brf Stenberg betalar du 341 kr/kvm och år och då ingår allt - värme, vatten, fiber, sophantering, snöröjning och larm. Alldeles intill området ligger golfbanan där du kan spela golf på sommaren, promenera på hösten och åka längdskidor på vintern. Föreningen har även tillgång till en egen brygga vid havet.

- Nyproduktion är svårt, tidskrävande och långsamt. Som mäklare måste du ha både tid och råd för att jobba med nyproduktion. Successionsmarknaden är den totala motsatsen. Åsa på Mäklartorget har det som krävs för att klara nyproduktion. Vi känner oss trygga med att hon kommer att sälja de kvarvarade objekten så vi kan börja bygga. Hudiksvall och Sverige behöver vårt projekt som modell för klimatomställningen. Åsa kommer att bidra till att det sker, säger Klas Boman.

Byggnationen inleds förhoppningsvis i höst och första inflyttning planeras från hösten 2021 och framåt.

Lediga objekt i Brf Stenberg:
https://maklartorget.com/kopa#


Här kan du läsa mer om Brf Stenberg:
https://www.stenberg-hudiksvall.se

 

Tillbaka

© Mäklartorget - Åsa Andersson 2019 Personuppgiftspolicy