Hög efterfrågan på både hus och tomter i Hudiksvall

På bara ett halvår har fastighetsmäklare Åsa Andersson på Mäklartorget sålt sju tomter i Hudiksvalls kommun. Tomter som tidigare legat ute till försäljning i flera år utan att bli sålda. Åsa tror att byggboomen i Hudiksvall och de ökade huspriserna i kommunen kan vara två bidragande faktorer.

Att det pågår en byggboom i Hudiksvall kan knappast ha undgått någon. Det planeras för och byggs nya kontor, butiker, restauranger, padelhallar, bostadsrätter och hyresrätter i attraktiva lägen. Alla nyproducerade bostäder kommer att leda till en rotation på bostadsmarknaden de närmaste åren tror Åsa Andersson.

- De som köper en nyproducerad lägenhet är ofta par med utflugna barn och god ekonomi som längtar efter ett modernt och lättskött boende med stora ytor för socialt umgänge. De har ofta ett lite större hus som de behöver sälja. Det huset kanske passar perfekt för en yngre barnfamilj som i sin tur säljer sin lägenhet och sen är flyttkarusellen i gång, säger Åsa.

Det är inte bara nyproducerade lägenheter som efterfrågas. Även efterfrågan på hus och tomter ökar. Bara det sista året har huspriserna i Hudiksvall gått upp med 13 procent och många hus säljs innan de kommit ut på visning. Flera av dem för över 4 miljoner kronor.


Även efterfrågan på tomter ökar. De senaste sex månaderna har Åsa Andersson sålt fem tomter i Hudiksvall och två på Vikstaberget i Forsa. Flera av köparna är unga par.


- De berättar att de valt att köpa en tomt och bygga sitt eget hus, då det i många fall blivit billigare än att köpa ett befintligt hus. Med ett nytt hus slipper de dessutom att renovera och kan få det precis som de vill. Det tilltalar många, berättar Åsa Andersson.


Hudiksvalls kommun har en vision att vara 50 000 invånare år 2050. Hudiksvall är en stad i tillväxt med ett attraktivt läge precis vid havet och många spännande företag som söker medarbetare. Åsa tror att den höga efterfrågan på boende kommer att hålla i sig och ser fram mot 2022. Hon tror på ökad inflyttning till kommunen och att fler upptäcker möjligheterna med ett liv i Hälsingland.


Utsikt från tomterna på Vikstaberget i Forsa.

 

Utsikt från Vikstaberget i Forsa

 

Tillbaka

© Mäklartorget - Åsa Andersson 2019 Personuppgiftspolicy