Fullt fokus framåt och mot fjällen

"Med facit i hand kan jag säga att 2020 blev ett riktigt bra år för Mäklartorget. Jag märkte av en dipp i mars och april, men sen lossnade det. Senare delen av våren och sommaren blev bättre än vanligt och slutet på året var stabilt. Nu ser jag fram mot ett spännande 2021".

2020 går till historien som ett utmanande och på många sätt overkligt år. Många länder, branscher, företag och enskilda personer har drabbades hårt av pandemin. Mäklarsamfundet konstaterar att både fastighetsmäklarbranschen och bostadsmarknaden klarat sig skapligt igenom 2020, tack vare att fastighetsmäklarna var snabba att ställa om så att köpare och säljare kunde fortsätta att mötas på ett säkert sätt under året.
Hur gick det då för Mäklartorget i Hudiksvall? Här summerar Åsa Andersson sitt 2020.


- Med facit i hand kan jag säga att 2020 blev ett riktigt bra år för Mäklartorget. Jag märkte av en dipp i mars och april, men sen lossnade det. Senare delen av våren och sommaren blev faktiskt bättre än vanligt och resten av året har varit stabilt. Fritidshusen hann jag knappt lägga ut innan de såldes och det hände flera gånger att det blev budgivning bland spekulanter på plats under visningen. Prismässigt har det hållit i sig och jag ser inga tecken på avmattning, berättar Åsa.


Något som varit påtagligt under året är att folk börjat tänka mer på hur och var de vill bo. I och med att vi spenderar mer tid hemma blir kraven högre på både utrymme och standard.

- Jag har sålt många objekt till hemvändare i år, framförallt fritidshus. Många av de har lägenheter i Stockholm. I och med pandemin har de tvingats tillbringa mer tid inomhus och många av dem har dessutom jobbat hemifrån. Längtan efter ett hus med egen trädgård har varit stor, säger Åsa.

 

Några av de mest prestigefulla objekten under året har varit försäljningen av Avholmsberget i Bjuråker och Brf Stenberg i Hudiksvall.

- Avholmsberget hade varit ute till försäljning, till och från under tio år, när jag lyckades sälja det i somras. När det gäller Brf Stenberg i Hudiksvall var mitt uppdrag att sälja alla åtta objekt innan årsskiftet och det lyckades jag med. Det är jag stolt över, framförallt med tanke på att vi är mitt uppe i en pandemi, säger Åsa.

 

Under 2020 investerade Åsa i ett eget boende i Vemdalen. Hon har nu planer på att ta på sig mäklaruppdrag även uppe i fjällvärlden.

- Jag stormtrivs uppe i Vemdalen och tillbringar gärna tid där året om. Pandemin har gjort att intresset för fritidshus och fjällstugor ökar. Jag kan tänka mig att kombinera mitt uppdrag med att sälja hus, lägenheter och fritidshus i Hälsingland med fjällstugor och lägenheter i Vemdalen. Eftersom jag är min egen väljer jag själv när och var jag vill jobba. Jag ser stor potential både i trakterna runt Hudiksvall och i fjällen, säger Åsa.

När Åsa blickar framåt mot 2021 tycker hon att det ser bra ut. Hon ser ingen tendens till nedgång eller avmattning på priserna. Hon drabbades själv av covid-19 strax innan jul och har vilat upp sig över helgerna. Nu är hon på benen igen och har redan flera objekt på gång.

- Som tur är fick jag en lindrig variant men blev ändå rejält trött några veckor efteråt. Nu är det skönt att vara igång igen och jag ser fram mot ett spännande 2021, säger Åsa.

För någon vecka sedan släpptes topplistorna för mäklare och mäklarbyråer för helåret 2020 av den oberoende mäklarguiden Hittamäklare. 

- Jag är supernöjd med hur väl jag står mig i konkurrensen, med tanke på att jag jobbar själv i firman, säger Åsa.Här kan du läsa mer om Åsa Andersson på Hittamäklare:
https://www.hittamaklare.se/asa.andersson.1


Mäklarna med flest försäljningar 2020
https://www.hittamaklare.se/topplista/flest-forsaljningar/hudiksvall/2020?utm_campaign=Topplista+2020&utm_medium=email&utm_source=Hittamäklare+nyhetsbrev


Mäklarna med högst försäljningsvärde 2020

https://www.hittamaklare.se/topplista/hogst-forsaljningsvarde/hudiksvall/2020?utm_campaign=Topplista+2020&utm_medium=email&utm_source=Hittamäklare+nyhetsbrev

 

Mäklarna med flest rekommendationer 2020

https://www.hittamaklare.se/topplista/flest-rekommendationer/hudiksvall/2020?utm_campaign=Topplista+2020&utm_medium=email&utm_source=Hittamäklare+nyhetsbrevTillbaka

© Mäklartorget - Åsa Andersson 2019 Personuppgiftspolicy